Stranice

ponedjeljak, 31. listopada 2016.

11 filmskih pjesama za prvi ples

Bili smo kreativni pa se na našem popisu ne nalaze Unchained Melody, My Heart Will Go On ili The Time Of My Life - nemamo ništa protiv njih (ok, možda imamo - čuli smo ih bezbroj puta :/ ) no htjeli smo vam ukazati na pjesme koje nisu toliko 'isfurane' a opet su romantične i pogodne za prvi ples. 

Također, većina pjesama nije ni onako spora kako svi misle da bi pjesma za prvi ples morala biti pa ćete njima lakše potaknuti svoje goste da vam se pridruže na plesnom podiju.

Filmske ljubavi i ljubavne scene svi pamtimo a kako i ne bi kad su tako romantične, opojne i strastvene. A uz ljubavne scene, tu su i pjesme koje idu uz njih i upotpune taj trenutak.

Danas vam donosimo čak 11 takvih pjesama za prvi ples pa da i vaša ljubav bude filmska!




1. Ten Things I Hate About You: Can't Take My Eyes Off  Of You


Svojevrsna adaptacija Shakespearove Ukroćene goropadnice za teen publiku, uz mlade glumce koji su s godinama stasali u prave holivudske zvijezde, može se pohvaliti i super slatkom scenom u kojoj glavni školski bad boy (Heath Ledger) traži oprost od glavne školske outsiderice (Julia Stiles), i naravno uspijeva. 

Postoje razne obrade ove pjesme, u originalu ju izvodi Frankie Valli i na nju možete zaplesati disco fox (kao i na većinu obrada).

2. She's All That: Kiss Me


Ostat ćemo još malo kod tinejdžerskih filmova - ovog puta najzgodniji frajer na školi (Freddie Prinze Jr) kladi se da će od neugledne sramežljive štreberice (Rachel Leigh Cook) stvoriti komada do maturalne. I kako to već biva, iako je zapravo okrutna osnova zapleta, na kraju sve bude super i divno i krasno pa ćemo se i mi fokusirati samo na taj dio - glavni akteri se zaljube i sve bude cool. 

Iz ovog filma kao pjesmu za prvi ples (disco fox) odabrali smo Kiss Me od Sixpence None The Richer, iz scene kad ga ona obori s nogu <3 (doduše, i sebe :P)

3. Nine And A Half Weeks: Slave To Love


Ok, ovo je već malo 'ozbiljniji' ljubavni film. Iako vam je prva glazbena asocijacija na ovaj film vjerojatno You Can Leave Your Hat On (tu stvar preporučujemo za prvu bračnu noć ;) ), Bryan Ferry je napravio odličan posao sa zavodljivom i romantičnom Slave To Love na koju se zajedno možete gibati podijem plešući blues.

4. Scent Of A Woman: Por Una Cabeza


Ulala, netko će za prvi ples odabrati baš strastveni tango! Zašto ne baš ovaj iz kultnog filma gdje ratni veteran (Al Pacino) svog pomoćnika (Chris O'Donnell) uči životne lekcije, između ostalog i kako se ophoditi sa ženama?

Ovaj divan tango Por Una Cabeza napisao je Carlos Gardel i u originalu pjevao Alfredo Le Pera a možete ga poslušati ovdje dok vam mi za prvi ples preporučamo verziju iz filma.

5. Star Trek Nemesis: Blue Skies


Morate priznati da niste očekivali Star Trek na ovom popisu :D !
Ali kako da preskočimo scenu s vjenčanja Williama Rikera (Jonathan Frakes) i Deanne Troi (Marina Sirtis) kad im Data (Brent Spiner) pjeva Blue Skies Irvinga Berlina kao vjenčani dar?

Ovaj divan foxtrot naslovom ne aludira na romantičan i poetičan tekst koji se krije ispod naslova i idealan je za prvi ples. Postoje mnoge verzije (Sinatra, Ella Fitzgerald,...) no verzija u linku koju pjeva Brent Spiner zasigurno je neizbježan izbor za 'trekije'.

6. Don Juan DeMarco: Have You Ever Really Loved A Woman?


Dok smo pripremali ovaj post nekako smo došli do zaključka kako pjesma Briana Adamsa koju napiše za neki film uvijek završi na popisu pjesama za prvi ples, a mi smo odabrali ovaj romantičan bečki valcer. 

Ova pjesma iz filma o psihičkom bolesniku koji za sebe misli da je mitski zavodnik žena Don Juan (Johnny Depp) i njegovom psihijatru koji ga treba izliječiti (Marlon Brando) ima i domaću verziju, prepjevao ju je Davor Radolfi.

7. Silver Linings Playbook: Don't You Worry 'Bout A Thing


U filmu o učitelju koji poslije boravka u mentalnoj instituciji zbog gubitka posla i prevare bivše žene pokušava opet ovladati svojim životom, ima više pjesama Stevija Wondera i možda bi My Cherie Amor bila nešto klasičniji izbor, no obzirom je glavnom muškom liku Patu (Bradley Cooper) ta pjesma 'okidač', odabrali smo ovu s kojom započinje ples na plesnom natjecanju s Tiffany (Jennifer Lawrence).

Nemojte ni vi ništa brinuti, rezrvirajte svoj termin plesne poduke na vrijeme a mi ćemo vas pripremiti da rasturite ovaj cha cha cha za svoj prvi ples :)

P.S. Ista ta pjesma, u verziji Johna Legenda (i on je čest gost popisa pjesama za prvi ples), nalazi se i na soundtracku filma iz kojeg smo uzeli sljedeću pjesmu.

8. Hitch: Now That We Found Love


Will Smith glumi Hitcha - savjetnika za uspješan 'ulov' a klijenti su mu muškarci koji misle da nemaju šanse osvojiti svoju ženu iz snova. Zadnja scena filma u kojoj su i gosti svadbe dio prvog plesa čini nam se kao odlična inspiracija za parove koji ne žele tipičan prvi ples - možemo ubaciti i malo 'robota', disco pa čak i malo 'brejkanja' za one koje žele znati više ;) 

Ovaj ljubavni rap iz 90-ih izvodi Heavy D & The Boyz.

9. Twilight Breaking Dawn pt 1: A Thousand Years


Priču o Edwardu i Belli znaju već svi pa ju nećemo još jednom prepričavati. Film(ovi) obiluju ljubavnim pjesmama, iako su češće tužne ljubavne tematike. Mi smo odabrali ovu Christine Perri kao prijedlog za još jedan romantičan bečki valcer za prvi ples. 

Ne čekajte 1000 godina ni zadni čas za plesnu poduku, kontaktirajte nas i započnite na vrijeme i bez stresa ;)

10. Stardust: Rule The World


Predzadnja na ovom popisu je pjesma iz fantasy filma Stardust u kojem zaljubljeni momak Tristan (Charlie Cox) obećaje palu zvijezdu svojoj odabranici Victoriji (Sienna Miller) i odlazi na avanturu u magičnu realnost po nju. 

Uz romantičnu radnju ide i ova romantična pjesma grupe Take That.

11. Tko pjeva zlo ne misli: Ja ljubim



Šećer na kraju - ljubavna pjesma iz domaćeg filma - kako da zaboravimo scenu u kojoj šarmer Fulir (Relja Bašić) pjevuši u vlaku s gđom Šafranek (Mirjana Bohanec) pa je tako i ovaj divan tango dospio na našu listu prijedloga.


Nadamo se da smo vam pomogli s našim prijedlozima i da ste pronašli pjesmu za prvi ples koja kao da je stvorena za vas. Ako niste sigurni, ne brinite - imamo još toga u 'rukavu' ;)

Kontaktirajte nas i dogovorite svoj prvi sat - savjetovat ćemo vas koja je pjesma i ples najbolji izbor za vas!

Nema komentara:

Objavi komentar